Usynlig.

Hva om du var usynlig? Hva da? Hvordan da? Se for det alle hendelsene du kunne vært vitne til, alle hemmelighetene du ville overhørt. Alle personene du ville blitt ordentlig kjent med. Hvor kjedelig det stort sett ville være å observere et menneske som for øyeblikket er alene, da det er stor sannsynlighet for at han eller hun ikke gjør noe som helst betydning. Ingenting spesielt skje, og du befinner deg store deler av tiden i et hjørne, mens du bare venter på at noen skal komme inn i rommet personen du observerer befinner seg, slik at det endelig kan skje noe. Det finnes overhodet ingenting morsomt eller spennende ved å sitte og glo på en som stirrer sløvt ut av et vindu eller peller seg i nesa. Med mindre sistnevnte handling resulterer i noe smått ekkelt som at han eller hun gir seg til å spise det de finner der inne eller trille de tørre snørrestene sammen til små, harde baller. Så harde at dersom de senere knipser disse ballene ut på gulvet, vil det faktisk være mulighet for at den som senere tilfeldigvis tråkker på en eller flere av disse ballene, får vondt. Det er stor grunn til å anta at å tråkke på organiske avfallsstoffer bearbeidet på denne måten, kan sammenlignes med å tråkke på grove sandkorn eller små, små steiner.

 

Hva da hvis det plutselig skulle hende at du ikke lenger er usynlig, men plutselig blir fullt synlig for personen du har sittet og betraktet? Hva da? Tenk om dette skulle hende samtidig som dette mennesket for en gangs skyld var opptatt med noe viktig eller spennende? Eksempelvis, tjaaa, spionere på noen, eller ødelegge en gjenstand som tilhører en annen, eller ... planlegge et mord? Se for deg at du nå en god stund har sittet og observert og overhørt et menneske som legger planer for hvordan det skal få tatt livet av noen på en så enkel måte som mulig, helst uten styr og bråk. Kanskje sitter denne personen og skriver lister over de viktigste forberedelsene, som å kjøpe inn det nødvendige og komme på en unnskyldning som kan brukes for å lure med seg offeret, eller prøver ut forskjellige ideer ved å si dem høyt for seg selv? Også, helt plutselig, dukker det opp en helt ukjent person der inne hvor denne potensielle forbryteren befinner seg, helt ut av det blå, så og si. Hvordan i all verden ville en slik situasjon utviklet seg? De aller fleste ville vel gjettet noe slik som at a) personen som er iferd med å planlegge udåden får panikk, begynner å gråte og stikker av, b) personen som plutselig ikke er usynlig lenger får panikk, begynner å gråte og stikker av, eller c) den fremtidige morderen ser seg nødt til å utføre forbrytelsen litt tidligere enn hva h*n opprinnelig hadde tenkt, og tar så livet av personen som for få sekunder siden var fullstendig usynlig. Ikke godt å vite. Alle mulige slags tenkelige og utenkelige variabler ville selvfølgelig virke inn på et slikt scenario, det er imidlertid enkelt å vite. Om det nå går an å si noe slikt.


Men vent nå litt ... Har vi ikke glemt et alternativ? Det er et eller annet som mangler, det er helt sikkert, men hva? Jo, nå skal du høre. Det som mangler er alternativ d) nemlig at de to personene slår seg sammen. Plutselig er det ikke lenger én person som planlegger å ta et liv, men to. Den tidligere usynlige personen har latt seg fascinere av den fremtidige morderens intensjoner, og lar seg forføre av tanker om gud vet hva, mens han kaster seg inn i den videre planleggingen med liv og lyst. Hva som skjer videre er umulig å si, men at det finnes mer enn et alternativ er helt sikkert. Alt avhenger av timing.  

 

Nei, jeg har ikke gitt opp enda, selv om det regner ute. 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Maria

Maria

22, Skedsmo

22 år gammel psykologstudent ved UiB. Blant de ting som opptar meg mest her i verden er litteratur, psykologi, skriving, tjukke magasiner av alle slag, korsang, smågodt, loppemarkeder, diverse britiske TV-serier, kaffe/te, Ed Sheeran-taggen på tumblr og forskjellige typer grøt. Jeg elsker grøt. NB: Jeg poster kun når jeg blir inspirert, og det skjer dessverre altfor sjelden. Instagram: mariavoogt tumblr: mariavoogt

Follow on Bloglovin Instagram

Arkiv

hits