Uoppmerksomhetsblindhet.

Overskriften refererer til det aller siste begrepet jeg pugget i dag før jeg bestemte meg for at nå får det våre greit, og gikk hjem. Uoppmerksomhetsblindhet refererer til det faktum at stimuli vi ikke er oppmerksomme på likevel registreres i nervesystemet, bare ikke i den umiddelbare bevisstheten. Se det, jeg husket det! Får jeg en oppgave om persepsjon på eksamen kan jeg ihvertfall slå i bordet med nettopp det: uoppmerksomhetsblindhet. Uoppmerksomhetsblindhet henger forresten også sammen med selektiv oppmerksomhet, og det er fiffige greier, altså. Bare sjekk ut denne videoen! 

Blah. Nå får det være nok psykologi for i dag. Egentlig logget jeg meg inn på blogg.no fordi jeg fikk sånn lyst til å skrive en tekst om at det har blitt så mørkt ute, og at jeg kan se alle krokene som flokker seg sammen over taket på Johanneskirken (de flyr i sirkler, og jeg klarer ikke  slutte å se på dem), men på en eller annen måte klarte pensum å overta helt. Jaja! I kveld skal jeg ihvertfall først på korøvelse, før jeg skal lage vafler sammen med to venninner inne på vårt (forhåpentligvis) relativt ryddige kjøkken. God ettermiddag? 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Maria

Maria

22, Skedsmo

22 år gammel psykologstudent ved UiB. Blant de ting som opptar meg mest her i verden er litteratur, psykologi, skriving, tjukke magasiner av alle slag, korsang, smågodt, loppemarkeder, diverse britiske TV-serier, kaffe/te, Ed Sheeran-taggen på tumblr og forskjellige typer grøt. Jeg elsker grøt. NB: Jeg poster kun når jeg blir inspirert, og det skjer dessverre altfor sjelden. Instagram: mariavoogt tumblr: mariavoogt

Follow on Bloglovin Instagram

Arkiv

hits