Nyttårsforsetter?

Har dere noen? Bortsett fra de vanlige, altså? Dere vet hva jeg mener. Disse forsettene om å bli flinkere, sunnere, smartere, viktigere, mer spontan og bedre på alle mulige måter. Sånne forsetter holder ikke, dessverre, det mener jeg nemlig å ha lest en eller annen gang. Selvfølgelig er det flott å ha et ønske om å bli "sunnere", men så lenge man ikke har noen spesifikk plan for hvordan dette skal foregå (for eksempel ha et fast treningsprogram til faste tider), er det veldig liten sannsynlighet for å lykkes. Pjuh. Som vanlig har jeg surret meg inn i noe helt annet enn det jeg egentlig ville skrive om. 

Om jeg har noe nyttårsforsett? Tja. Jo, jeg har vel det. Nå skulle en kanskje trodd at jeg har et sånt superfokusert og definert forsett (eller mål, om du vil), men det har jeg faktisk ikke. Hva det er? Jo, det skal jeg fortelle deg, og jeg skal endatil prøve å fortelle deg det uten å sitte her og bli flau over meg selv eller tenke at det er teit. Mitt nyttårsforsett for 2013 (som forøvrig er det første året siden 1987 hvor alle sifrene er forskjellige!), er å ... skrive. Mer.

Selvfølgelig klarte det å snike seg inn en liten tanke om at jeg er utrolig pretensiøs (ihvertfall nå ...) som i det hele tatt kan tenke en slik tanke, men jeg velger å ignorere den. Forhåpentligvis lusker den bort etterhvert, når det viser seg at jeg faktisk kan være istand til å gjennomføre dette målet, eller hva jeg nå skal kalle det. Jeg er veldig usikker på om jeg kommer til å klare det, men jeg har da ihvertfall en slags plan for hvordan det skal gå til. Mer sier jeg ikke nå! 

Jeg hadde da nyttårsforsetter i fjor også. Flere stykker, faktisk. Dersom jeg hadde giddet å grave frem dagboka mi fra januar 2012, er jeg ganske sikker på at jeg hadde funnet en liste med altfor mange punkter (jeg liker lister), og en altfor sterk tro på at i år, i år skulle jeg klare å bli, vel ... bedre. Hvordan gikk så det? Når jeg tenker på det i ettertid, kan jeg kun huske to av de helt sikkert utallige forsettene jeg hadde satt meg, men (men!), dem klarte jeg faktisk å gjennomføre, på sett og vis. Tenk det! Det ene forsettet var at jeg skulle bli flinkere til å si ja til ting, uten å tenke og gruble så mye i forkant. Det vil jeg påstå at jeg har blitt flinkere til, noe en gjennomgang av bildene i fotobiblioteket mitt på sett og vis kan bekrefte. Samtidig ser jeg at jeg kan bli flinkere, noe 2013 kanskje kan hjelpe meg med. En god tanke? Det andre forsettet, det ... holder jeg for meg selv. Ikke at det er snakk om noe superprivat eller sjokkerende, men likevel. Mitt. Mitt! 

Så, da har jeg ihvertfall to forsetter for 2013: fortsette min ferd mot det å bli et mer spontant og mindre grublende menneske (noe sier meg at dette er noe jeg alltid må drasse med meg inn i de nye årene som kommer, men hei, så lenge man er klar over det ...?), også det andre, ja. Egentlig har jeg vel minst fire; jeg fikk nemlig både ny symaskin ("Oj, takk! Men ... jeg kan jo ikke sy?!") og nye tegneblyanter til jul. Den komplette listen over mine nyttårsforsetter nå den første uken i januar 2013 burde derfor kanskje se sånn ut:

1. Skrive mer. Jeg skal på ingen måte begyne på noen grensesprengende roman, så jeg tenker at jeg lar både blogging, dagbokskriving og, ja ... novelleskriving (?) telle. Så får jeg det litt lettere! 

2. Det der jeg ville holde for meg selv, vet dere. 

3. Lære meg å sy. Altså må jeg, ved årets slutt, ha sydd noe som har bruksverdi, og som ser sånn passe OK ut. 

4. Tegne mer. Dette er jeg fremdeles litt usikker på, da jeg mener tre forsetter høres bedre ut en fire, men la gå, da. Det får være med, så ser jeg hvordan det går. 

Hva er deres forsetter for 2013?

Forresten, ja. Jeg vet det har blitt mye tekst og lite bilder i det siste. Dette skyldes det faktum at macen min ikke vil koble seg til det trådløse nettet her hjemme, noe som har tvunget meg til å tråkke i gang den gamle skolepcen min. Jeg hater den. Den er umenneskelig tung og treig, og tanken på at jeg drasset denne rundt på ryggen sammen med MINST tre bøker så godt som hver dag i tre år ... Det er et under at jeg ikke har klippekort hos kiropraktor. I tillegg er den stappet full av gamle stiler og biologinotater (som jeg av en eller annen grunn ikke klarer å kvitte meg med), så det er rett og slett ikke plass til å laste opp bilder. Sorry, as. Om elleve dager drar jeg imidlertid tilbake til Bergen, så da blir det nok andre boller, ja. 

5 kommentarer

Silje

04.01.2013 kl.11:28

Så fint =) Håper du får en fin dag da... :)

ingrid

04.01.2013 kl.13:20

Jeg hadde "lære å sy" i 2012! Klarte faktisk å holde det (that's a first)... I år har jeg gått over til matlaging; skal lære thaimat og lage 20 retter jeg ikke har prøvd før...

Maria

04.01.2013 kl.14:22

ingrid: Så gøy, du har ikke noen tips til noe som kan være forholdsvis enkelt å begynne med? :) Lykke til med matlagingen!

ingrid

04.01.2013 kl.14:31

umm... Sy sikksakk over alle kantene så de ikke rakner!

Og lag noe som er gøy og brukbart! Putevar er en god start... Jeg prøvde også å lage en "posepose" ganske tidlig; du vet, sånn til å ha plastikkposer i..

Men det som var viktigst for meg var egentlig å bare prøve uten å være redd for å ødelegge noe (kjøp billig stoff). Da ble ikke nederlaget så stort når det ikke ble så bra, og jeg fokuserte på hva jeg kunne lære bedre til neste gang :)

Nå er jeg snart klar til å starte på den femte kjolen jeg skal sy!

Maria

04.01.2013 kl.16:26

ingrid: Takk for tips, nå gleder jeg meg litt mer til å prøve meg fram!

Skriv en ny kommentar

Maria

Maria

22, Skedsmo

22 år gammel psykologstudent ved UiB. Blant de ting som opptar meg mest her i verden er litteratur, psykologi, skriving, tjukke magasiner av alle slag, korsang, smågodt, loppemarkeder, diverse britiske TV-serier, kaffe/te, Ed Sheeran-taggen på tumblr og forskjellige typer grøt. Jeg elsker grøt. NB: Jeg poster kun når jeg blir inspirert, og det skjer dessverre altfor sjelden. Instagram: mariavoogt tumblr: mariavoogt

Follow on Bloglovin Instagram

Arkiv

hits