Fredagsliste.

Stjal denne lista fra den eminente bloggeren hjartesmil (som bor i London med forloveden sin og skriver bok og flotte innlegg på nynorsk), og siden jeg for øyeblikket er omringet av kun sovende eller lesende mennesker, tenkte jeg det kunne være litt artig å ... "liste litt". Hehehe ... he

Here we go!

1. Hva heter du?

Maria. That's it. Har alltid hatt lyst på et eller annet kallenavn av typen søtt eller tøft/morsomt, men "Maria" inspirerer ikke så veldig til verken det ene eller det andre. Det nærmeste jeg har vært må kunne sies å være "Maja" (lillesøsteren min kunne ikke si R, tror jeg), eller "marrer'n" (...........) som et par hjelpsomme venninner på barneskolen bestemte seg for å introdusere. Det var ingen suksess. 

2. Hva har du på deg?

Skal vi se. Hvite sokker, mørk dongeribukse, en rødrutete skjorte, samt en grønn genser utenpå der igjen. 

3. Hvordan har du det?

Meget bra! Akkurat nå sitter jeg i sofaen hos mormor (som leser avisen) og forsøker å fordøye en veldig god kjøttkakemiddag (<3). I den andre sofan ligger tante. Hun sover. Dessuten har jeg oftere enn og oftere en følelse av at "ting kommer til å ordne seg, og du har god tid. Kos deg", noe jeg forsøker å sette pris på hver gang jeg blir bevisst denne ... følelsen. 4. Hva ønsker du akkurat nå?

(At jeg ikke var så veldig mett ...) Hva ønsker jeg? Åh, det er mye. Som vanlig. Jeg skulle ønske det snart ble vår, ordentlig vår, sånn at det går an å sitte ute i sola og lese, alene eller i stille selskap av andre. Jeg skulle ønske at alle de fine og flotte venninnene mine som tviler og strever fikk det litt bedre med seg selv og valgene sine, så de slipper å gå rundt og være bekymret 24/7. Jeg vet så altfor godt hvordan det kjennes. Jeg skulle ønske at jeg var mindre sjenert av natur. Jeg skulle ønske jeg sluttet å bekymre meg over at jeg er et sånt sjenert menneske. Jeg skulle ønske jeg kunne være lik rundt alle, og ikke alltid tenke så voldsomt mye før jeg snakker. Jeg skulle ønske det snart var sommer, så jeg, Kamilla og Marit endelig kan vende nesene våre mot Hellas. Jeg skulle ønske bestevenninnene mine bodde litt, bare litt nærmere. Jeg skulle ønske jeg hadde mer tid til å gjøre sånne ting som jeg liker. Jeg skulle ønske at alt ikke krever så utrolig mye planlegging. Til slutt skulle jeg ønske at jeg hadde masse penger og kunne gjøre absolutt hva jeg ville. (Neida. Joda). 

5. Hva har du spist i dag?

Oj!. Heh. Vil jeg egentlig svare på dette? Jada. Til frokost spiste jeg havregrøt og et eple, lunsj ble foccacio med skinke og ost, middag ... Kjøttkaker, poteter og ertestuing. Jeee. Har dessuten planer om å fortære litt sjokolade senere i dag. 

6. Hva skal du gjøre i morgen?

Hm. Det vet jeg ikke enda. Jeg er jo som dere sikkert har skjønt på besøk hos mormor, og da regner jeg med at vi skal ... Kose oss? Gå i butikker? Lese? Spise? Vet ikke. Bra blir det nok, uansett!

7. Og på søndag?

(Altså, dersom jeg ikke vet hva jeg skal gjøre i morgen, da vet jeg ihvertfall ikke hva jeg skal gjøre på søndag!). Søndagsting? 8. Hvem savner du?

Jeg savner familien min på østlandet. Lillesøster, Og bestevenninnene mine. <3. Men det er en slags god savning altså, ikke en sånn desperat-litterær en. 

9. Siste innkjøp? 

En kremfarget genser med svart krage. Og en kåpe. Og et eple. Nei, vent! Nå tuller jeg. Den siste tingen jeg kjøpte var en bussbillett.

10. Hva lo du senest av?

Haha! Lo i går, da jeg var på kino sammen med blant andre Markus, og han, midt under filmen, bøyer seg ned og trekker fram en pose gullerøtter og en banan fra under setet. Jeg flirte. 

11. Hvilken film så du sist?

Ååh! Les Miserables, i går! Den var så bra (men lang?!), at jeg måtte google "Javert's suicide" da jeg kom hjem og egentlig skulle pakke. 

12. Hvor vil du reise akkurat nå?

Over alt. Stockholm, St. Petersburg, San Fransisco, Madagaskar, Hellas og til Hove. Festivalen. To av de stedene ordner seg iløpet av det neste halvåret!13. Hva er favorittfrukten din?

Umulig å si. Jeg elsker frukt, og da mener jeg ELSKER. Det er så ille at mamma klager på at jeg spiser opp alt sammen når jeg er hjemme på ferie, de andre registrerer ikke at det er frukt i huset før den er borte. Heheheee. Men! Jeg er veldig glad i epler (store, saftige), honningmelon, gule bananer som lukter godt, kiwi, og appelsiner. 

14. Hva vil du oppleve i livet som du ikke har gjort enda?

To ting. Holder dem for meg selv inntil videre.

15. Hva ønsker du deg til bursdagen din?

Så. Mye. Rart. Jeg har egentlig aldri vært en sånn person som dyrker sin egen fødselsdag, men i fjor gikk det for første gang opp for meg at de kan være ganske OK. I år ønsker jeg meg et fåtall ganske dyre ting, og det er mulig jeg blir nødt til å kjøpe dem selv: 1) Ny speilrefleks, 2) et elektrisk piano, og 3) ... Diverse bøker og DVDer. Som vanlig. Fjällrevensekk!

16. Hvem var den siste som ringte deg?

Lillesøster. Før det var det vel arbeidsgiver eller Kamilla. 

17. Siste tre meldinger du fikk?

- Ok

- Berre tulla! :D

- En melding fra bestevenninne nr. 1 med til dels personlig innhold. 

18. Hva stod det i den siste SMS-en du sendte?

- Og så da? Hun bestemmer ikke over deg !! (Dette er ikke så dramatisk som det kan se ut som, jeg lover)19. Hva var det siste du gråt av?

Vel. LES MISERABLES. Før det var det en dokumentar om døden. Men det var ikke redde tårer. Før det igjen? Husker ikke. Satser på at jeg gråt fordi jeg lo så mye, noe jeg har en tendens til å gjøre. 

20. Hvem sov du sist med?

... Husker ikke. Det må ha vært lillesøster, eller en eller annen venn på et eller annet vorspiel/nachspiel. Jeg blir ofte liggende på en madrass og duppe litt. 

21. Hva gjør du akkurat nå?

Virkelig? Skal la deg tenke litt på den der. 

22. Hva har du gjort i dag?

Stått opp altfor tidlig, hastepakket, hoppet på båten, begynt på en ny bok, tatt buss, shoppet (i den grad det går an å kalle det det) sammen med mormor, lest mer i den nye boka, vært på kafé, spist middag, blitt positivt overrasket og spist en god del. 

23. Hva er det beste som har skjedd i dag?

Jeg tror jeg har klart å gi noen litt mer håp for fremtiden (dette er ihvertfall ikke like dramatisk som det høres ut som!) ved å legge en god plan. Dessutten var det fantastisk vær før i dag, og nesten litt våraktig. 

24. Hvis du ser til høyre, hva ser du da?

Mormor som leser avisen. Dessuten ser jeg en peis. Har veldig lyst til å skrive "kakkelovn", men er redd peis blir mer ... riktig. 25. Hva er din favoritthøytid?

Det pleide å være jula, ingen over, ingen ved siden. Sånn er det vel fremdeles, men etter at jeg flyttet til Bergen har jeg også blitt veldig glad i 17. mai! Og påska. 

26. Hva skulle du ønske du gjorde akkurat nå?

Ingenting spesielt. Er ganske fornøyd her jeg sitter, men om jeg måtte svare noe, så skulle jeg ønske at jeg skulle ut og danse i kveld. Haha! 

12 kommentarer

Eilov

01.02.2013 kl.17:36

Hei, snuskepels

Jeg ville bare si at du har en nydelig blogg :)

Maria

01.02.2013 kl.17:42

Eilov: Tusen takk! :)

Karen

02.02.2013 kl.18:19

Så herlig uanstrengt og underholdende du skriver! :) Finfin blogg, rett og slett! (Forresten er jeg også sjenert, men det går an å leve med det har jeg funnet ut;)

Maria

02.02.2013 kl.23:31

Karen: Tusen takk! Så godt å høre, prøver å forsone meg med det :P

Akima K. Montgomery

03.02.2013 kl.10:42

Interessant innlegg (det er langt i fra sikkert, men det kan godt hende jeg låner denne meme-en på et eller annet tidspunkt snart)! Det er fint å bli bedre kjent med folk og du skriver fint :)

Maria

03.02.2013 kl.11:01

Akima K. Montgomery: Bare lån, og i like måte :)

regndrope

03.02.2013 kl.12:53

Haha, nummer tjueein.

Maria

03.02.2013 kl.14:58

regndrope: Hehe ;)

Karianne

09.02.2013 kl.11:28

Skal vi ikke dra til Stockholm a?

Maria

10.02.2013 kl.12:21

Karianne: Hæ?!

Karianne

11.02.2013 kl.11:09

Det er ikke ment som "Vi skal til stockholm, husker du ikke det?!", men som "jeg har lyst til å dra, men jeg mente det ikke"

Maria

12.02.2013 kl.22:28

Karianne: Skjønner!

Skriv en ny kommentar

Maria

Maria

22, Skedsmo

22 år gammel psykologstudent ved UiB. Blant de ting som opptar meg mest her i verden er litteratur, psykologi, skriving, tjukke magasiner av alle slag, korsang, smågodt, loppemarkeder, diverse britiske TV-serier, kaffe/te, Ed Sheeran-taggen på tumblr og forskjellige typer grøt. Jeg elsker grøt. NB: Jeg poster kun når jeg blir inspirert, og det skjer dessverre altfor sjelden. Instagram: mariavoogt tumblr: mariavoogt

Follow on Bloglovin Instagram

Arkiv

hits