It's just one of those days -

... hadde jeg sikkert sagt dersom jeg var engelsk. Eller amerikansk. Eller fra et annet engelskspråklig land (det er vanskelig å få med seg alle alltid, okei?), men det gjør jeg ikke. Jeg kan ikke fordra såkalte anglisismer, og blåser i om det får meg til å virke overlegen eller pretensiøs eller jeg vet ikke. Se på Island, dere, der har de egne folk som kun har som oppgave å finne opp (eller tenke ut?) nye islandske ord som skal erstatte engelske ord som ... ja, alle de der ordene du slenger ut av deg hele tiden, vet du. For en jobb!

Pause. Må røre i middagen. 

Det har vært en god stund siden sist gang jeg hadde en sånn dag som liksom ikke stemte helt. Hvis dere skjønner. Hvor alt man vil er å gjøre et eller annet eller oppleve et eller annet, men uansett hva, så blir det bare halvhjertet og merkelig. I dag er en sånn dag. Jeg våknet i den tro at jeg skulle på jobb, ja jeg var faktisk nesten på vei til å gå inn på bussen før jeg fikk en noe stresset telefon fra en noe stresset bemanningssjef som sier "Eeeh, vi trenger deg ikke egentlig i dag, vi! Går det bra? Du var vel ikke på vei? Åååh, unnskyld! Sorry altså, neste gang skal jeg sørge for at det ikke blir rot i listene ... Men da sees vi på onsdag, torsdag og fredag ihvertfall!". Og jeg bare "eeeeeh". Hva gjør jeg nå da? Her hadde jeg innstilt meg på å gå på jobb, også ... ikke noe jobb?

Vel, jeg kunne trent (noe jeg klarte å få gjort etter å ha daffet rundt i løpetights i over fire timer), vasket og planlagt fremtiden min eller noe, men

nei. 

2 kommentarer

~Forfatterspiren~

05.02.2013 kl.19:30

Jeg skulle ønske disse listene over "erstatningsord" kom i stort oppslag i Dagbladet eller Vg eller noe sånt. Jeg vil lære meg alle sammen!...med mindre de høres skikkelig teit ut i forhold til originalordet.

Uansett, håper at du får en bedre, litt mindre underlig dag i morgen!

Maria

05.02.2013 kl.21:37

~Forfatterspiren & Dataingeniø: Ja, samme her! Dessverre ser jeg ikke for meg at det er de avisene som kommer til å ta initiativ til noe sånt ... :P Takk for det :)

Skriv en ny kommentar

Maria

Maria

22, Skedsmo

22 år gammel psykologstudent ved UiB. Blant de ting som opptar meg mest her i verden er litteratur, psykologi, skriving, tjukke magasiner av alle slag, korsang, smågodt, loppemarkeder, diverse britiske TV-serier, kaffe/te, Ed Sheeran-taggen på tumblr og forskjellige typer grøt. Jeg elsker grøt. NB: Jeg poster kun når jeg blir inspirert, og det skjer dessverre altfor sjelden. Instagram: mariavoogt tumblr: mariavoogt

Follow on Bloglovin Instagram

Arkiv

hits