En mandagsliste (Jeg er for sur/engstelig til å holde på med noe annet akkurat nå).

Hvordan har dagen din vært?

- Hm. HM. Den har vært mildt sagt ganske halv og ikke helt i orden. La oss bare si at jeg er lei av å gå rundt og slenge, og hadde sett frem til å endelig få jobbe litt igjen. Men, neida. Må nok vente litt til, gitt. Altså, jeg går på veggene snart. Har brukt dagen på å ta buss, gå litt rundt ute i sola, lest 150 sider i "En brøkdel av helheten", nesten begynt å gråte på grunn av diverse IT-relaterte problemer, samt fylt ut et skjema. Hurra!

Hva skulle du ha hett om du ikke het det du heter? 

- Har hørt noen rykter om Victoria og David (hvis jeg skulle finne på å bli født som gutt, selvfølgelig. Hei, jeg er artig), og tar meg stadig vekk i å lure på om jeg hadde vært en helt annen person dersom ejg hadde vært for eksempel en Victoria, og ikke en Maria. Hvor mye har navnet egentlig å si for personligheten vår? Betyr det noe som helst? 

Hva er din største avhengighet?

......... Altså. Av en eller annen grunn liker jeg ikke at folk sier at det er "avhengige" av både det ene og det andre, enkelt og greit fordi jeg ofte begynner å tenke på narkomane eller alkoholisme, og det er ikke veldig gøy. Kall meg overfølsom eller hva du vil, men sånn er det. Dersom spørsmålet hadde vært "hva kan du ikke leve uten?", eller "nevn noe du liker veldigveldigveldig godt?", så hadde det vært noe annet. Vi later som om det var nettopp det det ble spurt om, så skal jeg prøve å finne på noen morsomme svar: smågodt, pepsi max, BØKER, diverse britiske TV-serer, FAMILIE, VENNER, å få besøk, å glede seg til ting, MUSIKK, ullsokker, hunder, enkelte katter, gode unnskyldninger til hvorfor det er greit å bli værende inne og lese selv om det er strålende sol ute, å være UTE og lese, danse, synge, le, SKRIVE, gå, løpe, HF-kantinen + personalet her, psykologisk fakultet om morningen, russisk, lange sommerkjoler, Oslo om sommeren, BERGEN om sommeren, lukten av bål, lukten av kaffe, livet. Sånn cirka alt det der, plutt litt til. 

Hva gjør du når ingen ser?

- Smiler altfor bredt av altfor teite ting, leverer rasende replikker tiltenkt individer som for lengst har forduftet, og ... spiser opp resten av potetmosen!

Finnes det noe helt vanlig en gjør som du synes er uvanlig gøy?

- Jaa. For det første synes jeg det er skikkelig gøy å steke vafler. Dessuten elsker jeg å tenne bål og male. Som i male hus og soverom og stuer og you name it! 

Hvordan flørter en med deg?

- Vær morsom! Og gjerne litt alvorlig også. Vit ting! Vær interessert i ting! Og med "ting" mener jeg ikke nødvendigvis meg. Jeg aner virkelig ikke hva jeg skal svare på dette. 

Hva var det rareste som skjedde i helga?

- Det skjedde vel egentlig ikke noe rart, egentlig. Men fine ting skjedde.

Når blir du flau?

- Når jeg glemmer ting, eller blir tatt i å si noe som er fullstendig feil. Trist, men sant. Er heller ikke på topp når jeg har misforstått noe eller ... Mjeh.

Hvilke uttrykk bruker du ofte?

- "Herlighet", "holdt jeg på å si" og "guriland". Ooog nå høres jeg ut som en gammel dame. Toppers!

Hva er ditt vanligste hverdagsproblem?

- Akkurat nå for tiden (og frem til juni, kan det se ut som) er det at jeg har så uforutsigbare uker sånn jobbmessig. Dessuten hender det stadig oftere at jeg kjøper inn halvparten av ingrendiensene til to ting jeg skal ha til middag, og ingen av disse lar seg kombinere på noen god måte. Fra høsten av blir det vel det samme som det var før - at jeg aldri finner ut hvordan jeg skal organisere notater og notere på forelesninger. Sånne ting! Gleder meg.

Hva gjør du når du er trist?

- Ringer noen som kan fortelle meg noe fint eller få meg på andre tanker. Dessuten er jeg glad i å lage fine lister, eller bare tenke på hvor fint alt skal bli når jeg ikke er lei meg lenger. 

Om du bare fikk ha på deg én ting resten av livet, hva skulle det være?

Dette gidder jeg ikke svare på - umulig!

Har du noen gang slått noen?

Ja. Det har jeg. Nok. Gjort. 

Hva gleder du deg til akkurat nå?

Å jobbe igjen, etter en sykeuke og en vinterferieuke. Dessuten gleder jeg meg til å ta toget hjem til påske, korøving på onsdag, samt få besøk av bestevenninnene mine i april. Det blr visst en hel del!. Og fredag. Gleder meg alltid til fredagskvelder. 

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Maria

Maria

22, Skedsmo

22 år gammel psykologstudent ved UiB. Blant de ting som opptar meg mest her i verden er litteratur, psykologi, skriving, tjukke magasiner av alle slag, korsang, smågodt, loppemarkeder, diverse britiske TV-serier, kaffe/te, Ed Sheeran-taggen på tumblr og forskjellige typer grøt. Jeg elsker grøt. NB: Jeg poster kun når jeg blir inspirert, og det skjer dessverre altfor sjelden. Instagram: mariavoogt tumblr: mariavoogt

Follow on Bloglovin Instagram

Arkiv

hits