Ting man tenker på når man forsøker å få toåringer til å sovne.

Altså, jeg har jo ingen viktige eksamener å lese til disse ukene, noe jeg har merket veldig godt. Så godt som alle vennene mine er jo studenter, så det er vanskelig å unngå temaet, liksom. Enten man vil eller ikke. Dersom jeg hadde tatt meg tid til å blogge på denne tiden i fjor (noe jeg helt sikkert ikke hadde gjort, da jeg får dårlig samvittighet bare jeg tar litt for lange dopauser i eksamenstiden), hadde jeg helt sikkert ikke skrevet om noe som helst annet enn eksamen, og hvor ekstremt mye jeg skulle ønske det hele var overstått. Meeen. Siden jeg kun jobber dette semesteret (jeg gruer meg forøvrig såpass mye til å slutte i barnehagen at jeg ikke vil tenke på det, bare to uker igjen!), har jeg hatt mye tid til å tenke på andre ting enn pugging og pensum, og fått til å sette sammen en slags liste over ting jeg, i mangel av eksamensstress, har valgt å bruke energi på å irritere meg/uroe meg over de siste par ukene. Det meste er ganske teit. Bare så du er advart, liksom. 

1. Ordet "liksom" (ja, det er vel egentlig bare å lese dette innlegget ... liksom), har i enda større grad enn tidligere en tendens til å snike seg inn i språket mitt, både skriftlig og muntlig. Det er irriterende. Veldig irriterende, og strengt tatt en uvane jeg skulle ha klart å kvitte meg med for flere år siden. Typ etter å ha gått ut av ungdomsskolen. 

2. Jeg klarer ikke finne hårstrikk som er tjukke nok til å holde håret mitt på plass i en OK hestehale når jeg trener. Uansett hva jeg gjør, og uansett hvor puslete treningsøkter jeg av og til gjennomfører, skliiiiir hestehalen ned fra toppen av hodet til nakken før jeg får gjennomført så mye som en eneste intervall. Nå skal det sies at jeg har såpass tjukt hår at jeg også er plaget med at strikken rett og slett ryker bare jeg skal sette håret opp i hestehalen, men likevel. Det er irriterende, ok?!

3. Venner som leser til eksamen. Hvorfor? Fordi jeg ikke leser til eksamen, og da må kjede meg i eget selskap. Det skal sies at jeg har vært ganske flink til å argumentere for viktigheten av ispauser (sammen med meg), kafépauser (sammen med meg) og turpauser (sammen med meg) når den aktuelle vennen har fått nok av lesing, men ikke ofte nok etter min mening. Heeh. 

4. Tidligvakter på jobb. Jeg har nemlig det problemet at jeg er ekstremt klønete om morgenen, da spesielt før klokka åtte (ja, det går faktisk an å stå opp så tidlig). Det er alltid like festlig å velte melkeglassene utover bordet og miste brødkurven på gulvet når seks barn fra 1 - 3 år sitter og skal spise frokost. Helst uten å le av meg. 

5. Kvaliteten på Barne-TV nå om dagen (fy søren så gammel jeg føler meg akkurat nå. Det hjelper ikke at jeg har bursdag om under en måned). Det er nemlig litt vanskelig å unngå snakk om hva ungene ser på TV som ansatt i barnehage, og da har det selvfølgelig hendt at jeg har satt meg ned og googlet disse programmene. For å forstå hva de snakker om, rett og slett. Og, ærlig talt? Det er jo bare skrik og hyl og masse epilepsifremkallende innslag? Er det bare jeg som savner den tiden da det var hallodamene som hadde Barne-TV?

6. Folk som sender meg invites til "Project X Jessheim // HOTSHOT & Oslokid // Gartneriet 31. mai" på Facebook Bare slutt, ok? 

7. Hvor mange bøker som finnes, og hvor få jeg faktisk rekker å lese iløpet av et år. Iløpet av et liv? 

8. At jeg ikke er istand til å huske de definerende øyeblikkene i mitt liv, som for eksempel dette:

Jammen bra lillesøster har hukommelse som en elefant. 

Én kommentar

Karen

28.05.2013 kl.22:14

Hihihihi!

Skriv en ny kommentar

Maria

Maria

22, Skedsmo

22 år gammel psykologstudent ved UiB. Blant de ting som opptar meg mest her i verden er litteratur, psykologi, skriving, tjukke magasiner av alle slag, korsang, smågodt, loppemarkeder, diverse britiske TV-serier, kaffe/te, Ed Sheeran-taggen på tumblr og forskjellige typer grøt. Jeg elsker grøt. NB: Jeg poster kun når jeg blir inspirert, og det skjer dessverre altfor sjelden. Instagram: mariavoogt tumblr: mariavoogt

Follow on Bloglovin Instagram

Arkiv

hits