God stemning.

Jaa, som dere leser av overskriften er altså stemningen god. Jeg har kommet meg helskinnet gjennom en fadderuke som var overraskende morsom og bra (dette er min tredje fadderuke, og jeg må bare si at det også har vært den beste), gått på ordentlig spennende og engasjerende samvittigheter, i tillegg til at jeg så smått begynner å bli kjent med klassen min. Den er virkelig bra! Så langt svarer alt til forventingene. Virkelig. Jeg må innrømme at det fremdeles hender at jeg plutselig blir overfalt av den utrolig gode stolthetsfølelsen som kommer av å ha klart noe man har jobbet skikkelig for, noe å være stolt over. Endelig er jeg profesjonsstudent. Jeg var blant de 40 stykkene som kom inn, av totalt 800-og-et-eller-annet søkere. Hvor kult er ikke det?! Nå har jeg lov til å være fornøyd. Om jeg ikke skulle bli tilstrekkelig stolt over mine egne tanker, så hjelper det at vilt fremmede butikkansatte gratulerer meg når de hører hvilket studie jeg har begynt på, og at dekanen på det psykologiske fakultetet kalte oss "kremen av norske studenter" og "noen av de aller dyktigste unge menneskene blant studentmassen". Jeg tuller ikke! Dessuten har jeg hatt besøk av mamma i tre og en halv dag nå, og følgelig blitt påspandert både mat, noe klær, samt kinobilletter. Likevel merker jeg at det skal bli godt å komme tilbake til hverdagen igjen. En hverdag bestående av lesing, forelesninger, tullete lunsjssamtaler, litt mer alvorlige lunsjsamtaler, oppgaveskriving, frustrasjon over kildelister, effektivt og særs lite effektivt gruppearbeid, studentpakken med gratis tyggis og kuponger hos Peppes Pizza, trening, regn, uendelige kopper med te, festing, korsang, fellesmiddager, søvnløshet, skriving (nå blir det muligens litt oftere, sier ikke mer ...), og eksamensangst. Åh, som jeg har savnet å studere! 

Om du blir lei av å høre hvordan jeg har blitt skrytt av, gratulert og spandert på den første uka, så må jeg bare si at i dag er det faktisk litt synd på meg også. Da vi fire som bor sammen her på Nygårdshøyden våknet i dag tidlig, var det nemlig vann utover hele kjøkkengulvet. Oh, lykke! Den evig lekke vasken som vi trodde noen hadde vært her og fikset "før sommerferien en gang", viste seg å være, vel ... lekk nok engang. I tillegg til dette så vi oss nødt til å avise fryseren, da det ikke lenger var mulig å lukke døren på den uten kollektiv innsats. Jeg mener, bare sjekk dette bildet:

Her ser du bare litt av all isen som befant seg i den øverste skoffen. Sier ikke mer! Avise fryser og pusse sko. Der har du min ettermiddag. Vurderer dessuten å bake brød. Voksenpoeng? 

(Jeg har ikke blitt helt voksen, altså. Helt sant. For eksempel fikk jeg i går en melding fra lillesøster om at hun hadde fått seg hamster. En svart dverghamster som skal hete "Rosin". Jeg måtte stoppe meg selv fra å sjekke prisen på en flybillett hjem sånn cirka i midten av oktober ved å tenke gjentatte ganger "Ærlig talt. Du er 21 år, har bodd for deg selv i to år, betaler (nesten) alle dine egne regninger, og har akkurat bestilt ny innboforsikring. Du kan ikke bruke 700 kr + utgifter på å dra hjem en helg for å hilse på en hamster. Eller kan jeg? 

 

10 kommentarer

ingrid

18.08.2013 kl.19:10

Hehe, kjenner meg igjen i den studenthverdagen :D

Karen

18.08.2013 kl.20:40

Yes you can!

Og gratulerer - den skryten er vel fortjent! :)

Akima K. Montgomery

18.08.2013 kl.22:57

Gratulerer med skrytet, lykke til med fryseren og underholdende innlegg :)

Maria

19.08.2013 kl.09:28

Karen: Hehe, godt å høre!

Maria

19.08.2013 kl.09:29

Akima K. Montgomery: Så bra! Godt å høre at det er morsomt å lese :) Takk, forresten!

Maria

19.08.2013 kl.09:29

ingrid: Håper ikke jeg får totalt sammenbrudd nå, da :P
Hei! Gratulerer med å komme inn på profesjon! :) Jeg har akkurat begynt på årstudium ved HiL, og håper på å komme inn i Bergen eller Tromsø neste år. Hvilke karakterer kom du inn med? Kun A'er?

Klem

Maria

29.08.2013 kl.19:50

Ina Vestavik: Hei, og takk skal du ha! :) Jeg kom inn med tre A'er, men et par i klassen min kom inn med to A og en B. Snittet har altså gått litt ned!
Godt å høre :) Gikk det på første forsøk eller prøvde du over to år f. eks? Har du noen studietips?

Maria

01.09.2013 kl.09:57

Ina Vestavik: Jeg klarte det på første forsøk, men det var flere i klassen min som måtte prøve både to og tre ganger :) Tjaa, det som har funket aller best for meg har vært å skrive gamle eksamensoppgaver og lage tankekart ;)

Skriv en ny kommentar

Maria

Maria

22, Skedsmo

22 år gammel psykologstudent ved UiB. Blant de ting som opptar meg mest her i verden er litteratur, psykologi, skriving, tjukke magasiner av alle slag, korsang, smågodt, loppemarkeder, diverse britiske TV-serier, kaffe/te, Ed Sheeran-taggen på tumblr og forskjellige typer grøt. Jeg elsker grøt. NB: Jeg poster kun når jeg blir inspirert, og det skjer dessverre altfor sjelden. Instagram: mariavoogt tumblr: mariavoogt

Follow on Bloglovin Instagram

Arkiv

hits