Klokka er 10:49 en torsdags morgen, og jeg sitter fremdeles i pysjen.

Klokka er 10:49, og jeg sitter og lurer på hva jeg skal finne på i dag. Det har seg nemlig sånn at jeg har "fri" de neste tre og en halv ukene. Jepp. Dersom man ser bort fra en emneoppgave og litt jobbing i ny og ne, er det ingenting jeg gjøre. Derfor har jeg de siste dagene ikke gjort annet enn å lese (obs: IKKE pensum), oppdatere meg på yndlingsbloggene, sett ferdig sesong 2 av American Horror Story, gått på trening med fine venninner og sunget med verdens kuleste kor. Jeg har rett og slett en slags vinterferie denne uka, uten at det betyr at jeg springer rundt og gjør alle de koselige tingene jeg dagdrømmer om ellers. Etter å ha tenkt litt bestemmer jeg meg for å dele opp dagen i følgende aktiviteter: 1) lese litt mer i "Gone Girl", en bok jeg forøvrig er meget positivt overrasket over, 2) gå Fløien, 3) spise havregrøt til lunsj, og 4) vurdere å lese et par artikler om pengespill og reklame. Jeg slutter aldri å glede meg over hvor utrolig mangfoldig og spennende psykologi er. Det er faktisk så spennende at jeg leser artikler proppfulle av statistikk og metodebeskrivelser bare for å se hva de, forskerne, fant ut. Riktignok skal jeg og tre andre frøkner skrive en emneoppgave om temaet, men likevel. Jeg koser meg. 

... Og kjeder meg. Litt. Et mer fornuftig menneske enn meg ville nok brukt all denne fritiden på ting man ellers gjerne skulle gjort, som å gå på museer, utforske byen, skrive dagbok (jeg skal begynne igjen. Jeg skal), ommøblere hybelen eller lage ny og spennende mat. Egentlig var dette ting jeg faktisk hadde tenkt til å gjøre, men det er liksom litt ... ork. Akkurat denne uka er det mye lettere/deiligere/koseligere/enklere å bli hjemme og dasse rundt, og helle bruke kveldene på å komme meg ut og treffe folk. Ihvertfall er det det jeg forteller meg selv. Hah. 

Neida. Jeg har egentlig en veldig deilig uke. Sånn rent bortsett fra at det er torsdag, og jeg enda ikke har planer for helga. Et fenomen som det siste året har vært fullstendig ukjent for meg. Det er nesten så jeg blir litt engstelig av å tenke på det. Jeg blir litt engstelig av å tenke på det. Som om én enkelt helg uten planer er det verste som kan skje. Jeg tar meg selv i å ønske at sjefen skal sende meg en melding og spørre om jeg kan jobbe, eller at jeg plutselig skal få feber eller bli tett i nesa, så har jeg en forklaring på hvorfor jeg ikke vet hva jeg skal gjøre de neste tre dagene. "Jeg kan ikke, jeg skal jobbe". "Jeg orker ikke gjøre noe, jeg er syk". Hah, igjen. 

Altså. Jeg har venner. Jeg har ting jeg pleier å gjøre. Det skjer alltids noe, et eller annet. Det er bare det at uansett så deilig tanken på å bare sitte hjemme og lese/se på serier/sove kan virke, har jeg ikke godt av å gjøre bare det i lengden. Jeg må komme meg ut. Det regner ikke engang like mye lenger, så jeg har ingen unnskyldninger for å bare sitte hjemme i dag. Det vil si - jeg har en. Jeg har bare 150 sider igjen i "Gone Girl", og jeg vite hva som skjer med Nick og Amy. Jeg har ikke noe valg. Jeg klamrer meg til konserten i kveld som mitt sosiale alibi for dagen, og kryper opp i senga et par timer til. Titter bort på gresskarlykten jeg lagde sammen med en kompis og lillesøster for et par dager siden og smiler litt. Jeg kan godt tåle å være alene litt til, så lenge jeg har sånt å kikke på. 

2 kommentarer

Little Miss Sunshine

02.11.2014 kl.13:01

Åh, det høres utrolig godt ut å ikke ha noe man MÅ gjøre. Jeg har vært veldig stresset i det siste for det er noe som skjer omtrent hele tiden, og når jeg faktisk har tid for meg selv er jeg så sliten at jeg sovner. Jeg teller derfor ned dagene til 9. desember, for da har jeg juleferie!

Åshild

07.11.2014 kl.16:38

Gone Girl er en dritbra bok. Leste den i fjor sommer and it blew my mind. Og så deilig med fri! Når jeg leser bloggen din savner jeg litt å studere psykologi, det er så himla mye spennende man kan fordype seg i. Er iallefall veldig takknemlig for at jeg fikk lært meg hvordan man skal lese artikler etc. OG helger uten noen planer er ofte de beste! God helg :)

Maria

08.11.2014 kl.17:19

Åshild: Slukte den da jeg først kom inn i den. Mind blown, for å si det sånn. Så filmen med et par kompiser på torsdag, den var faktisk også veldig bra! Takk det samme :))

Skriv en ny kommentar

Maria

Maria

22, Skedsmo

22 år gammel psykologstudent ved UiB. Blant de ting som opptar meg mest her i verden er litteratur, psykologi, skriving, tjukke magasiner av alle slag, korsang, smågodt, loppemarkeder, diverse britiske TV-serier, kaffe/te, Ed Sheeran-taggen på tumblr og forskjellige typer grøt. Jeg elsker grøt. NB: Jeg poster kun når jeg blir inspirert, og det skjer dessverre altfor sjelden. Instagram: mariavoogt tumblr: mariavoogt

Follow on Bloglovin Instagram

Arkiv

hits